Lengyelországban remekelnének a debreceni uszonyosúszók

Négy versenyző méretteti meg magát a CMAS világkupa-sorozat januári, idei első fordulóján. A Debreceni Búvárklub versenyzői, Senánszky Petra, Szabó Anita, Szűcs Rebeka és Kosina Gergő a lengyelországi Poznanban megrendezésre kerülő CMAS Világkupa első állomásán állnak rajthoz január 22. és 24. között. A debreceni uszonyosúszóknak a világkupa februári, egri fordulója lesz a sorozat fő versenye, ám a poznani erőpróbára is komoly célokat tűztek ki.

Az egyesület két kiválósága, Senánszky Petra és Kosina Gergő beszéltek felkészülésükről és elvárásaikról. 

AnitaPetraGergőRebeka2015– Szerintem jól halad az idei felkészülésünk, amelyet sok versennyel tarkítottunk, és nem is emlékszem arra, hogy kihagytam volna egy edzést is. Úgy gondolom eddig minden tőlem telhetőt megtettem, hogy jól sikerüljön ez az évad. Poznanban 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, illetve a váltó tagjaként indulok, minden számban örülnék az aranyéremnek, illetve 200 méteren kvalifikálni szeretném magam a világbajnokságra, ez már a másik két egyéni számomban sikerült – fogalmazott a hatszoros világbajnok Senánszky Petra, majd csapattársa, a világ- és Európa-bajnok Kosina Gergő értékelt.

– A szezon kezdete óta az ünnepek kivételével pihenőnapokat is alig iktattunk be az edzéstervünkbe, és érzésem szerint szeptember óta kihoztam magamból a maximumot a tréningeken, de természetesen majd a versenyen kapok visszaigazolást arról, hogy ez mire volt elég. A világkupa első fordulóján 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban állok rajthoz, szeretnék mindhárom számban minimum dobogós helyezést elérni, illetve az igazi siker az lenne, ha a fő számomban, 200 méteren kvalifikálnám magam a világbajnokságra.

A poznani világkupa fordulón indulók: Szabó Anita, Senánszky Petra, Kosina Gergő és Szűcs Rebeka.

Búvárklub Admin

2016. január 19. kedd

Hírek