A Debreceni Búvárklub három kategóriában is aratott a Napló munkatársainál

Ebben az évben is megválasztotta az elmúlt esztendő legjobbjait a Hajdú-bihari Napló sportrovatának szerkesztősége. Az év edzőjének választott Kókai Dávid (Debreceni Búvárklub) is nagyon örül a díjnak. – Mindig nagyon nagy öröm a szakmai zsűri elismerését kivívni, főleg egy ilyen erős mezőnyben. Két olyan tehetséges és elszánt versenyzővel, mint Petra és Gergő, nem nehéz kiváló eredményeket elérni. A kulcs az, hogy pontosan megfogalmazzák, mik a vágyaik és céljaik, és mit kell azért tenniük, hogy azt elérjék, nekem az is a feladatom, hogy ezt tudatosítsam bennük. Idén a felnőtt Európa-bajnokság lesz a főversenyünk, szeretném, ha ismét kettős győzelmet ünnepelhetnénk – tudtuk meg Kókai Dávidtól.

A Debreceni Búvárklub kiválósága, Senánszky Petra, az év utánpótlás női sportolója immár harmadik alkalommal vehetett részt a Napló Év sportolója díjátadón. – Mindig felvidít, hogy a megyénkben így elismernek engem, nagyon örülök, hogy idén is díjazott vagyok. Azt hiszem, azért lehettek az év utánpótlás női sportolója, mert 2013-ban a világbajnokságon két aranyérmet is szereztem, ráadásul világcsúccsal. Idén lesz Eb, és mivel ilyen versenyről még nincs érmem, így az a cél, hogy ott is felállhassak a dobogóra. A Debreceni Egyetem biológia szakán már másodéves vagyok, továbbra is tetszik ez az irány, talán a sportkarrierem után ezen a vonalon folytatom – nyilatkozta Senánszky Petra, akik azt is elárulta, hogy nagyon szeret tortákat készíteni.

Kosina Gergőt ebben az évben a szakmai zsűri választotta az év legjobb utánpótlás férfi sportolójának. – Természetesen nagyon örülök ennek a díjnak, és annak is, hogy a 2013-as évben nyújtott teljesítményem alapján alkalmas voltam rá – nyilatkozta a Debreceni Búvárklub sportolója, majd röviden értékelte az elmúlt esztendőt. – Tavaly a junior Európa-bajnokságon négyszer is első helyen végeztem és a váltóval ugyancsak sikerült két harmadik helyezést elérnem. A junior Eb után két héttel a kazanyi világbajnokságon a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban szereztem aranyérmet a felnőttek mezőnyében – mesélte Gergő, akinek már az idei évre nézve is komoly tervei vannak. – Szeretnék a lignanoi felnőtt Európa-bajnokságon elcsípni egy aranyérmet. Most pedig az egri világkupára készülök, amelyet két hét múlva rendeznek meg..

Búvárklub

2014. június 18. szerda

Hírek