Barlangászat

Bár a Debreceni Búvárklub neve nem sejteti, egy jól működő barlangász szakosztály is van egyesületünkben. Csoportunk négy kutatás-, és túravezetőből és 35 aktív tagból áll. Barlangászházunk a Bükk-hegységben Bánkúttól 500 méterre Csurgón található, melyet a 2002-2003 as évben teljesen felújítottunk. Kb. 45 fő elhelyezése biztosított itt. A háztól 300 méterre található fő barlangunk, a Diabáz-barlang. A Diabáztól Csipkéskút irányában van a kutatási területünk, melybe beletartozik a Lyukas-gerinci-zsomboly, a Csipkéskúti víznyelő- illetve az Ördögűző-barlang. Évente sok időt töltünk ezek kutatásával, bontásával, új barlangok felfedezésével.
Tagjaink nemcsak a hazai barlangok színe-javát ismerik, hanem több ország barlangjaiban is megfordultak már nemcsak turistaként, hanem kutatóként is, például Horvátországban, Romániában, Ukrajnában, Albániában, Szlovéniában, Ausztriában és Olaszországban egyaránt. Szakosztályunk minden olyan technikai felszereléssel rendelkezik, ami ennek a különleges sportnak a biztonságos műveléséhez szükséges.

Klubnapjainkat minden hónap harmadik péntekjén 17.00-20.00 óráig tartjuk a Búvárklub épületében. Ilyenkor beszéljük meg a következő túrákat illetve élménybeszámolók (vetítések, videók) hangzanak el. Jó időben a klub udvarán mindezt szalonnasütés és grillezés színesíti. Évenként több alkalommal rendezünk jó hangulatú bulikat. Érdeklődés esetén alapfokú barlangjáró tanfolyamot indítunk.

Bárkit szeretettel várunk, aki késztetést érez arra, hogy felfedezze a barlangok világát. Érdeklődni szakosztályvezetőnknél, PÉTER ZOLTÁN-nál lehet a 30-974-76-41-es telefonszámon, illetve klubnapokon.

Vezetőség

Péter Zoltán (Szakosztályvezető)
Czakó László (Kutatásvezető)
Horn István (Kutatásvezető)
Gulyás Gábor (Kutatásvezető)
Rudolf Zoltán (Kutatásvezető)

Búvárklub

2014. november 08. szombat

Statikus tartalom