Senánszky Petra újabb világrekordja, hét debreceni világkupa aranyérem

Tovább faragják csúcsaikat a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, akik ezúttal a sportág Világkupa sorozatának idei 3. állmásáról, az olaszországi Lignanoból tértek haza összesen hét  aranyéremmel, és számtalan kimagasló időeredménnyel. 

Senánszky Petra tovább faragja saját világrekordjait, ezúttal az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban csapott célba káprázatos idővel, utcahosszal maga mögött hagyva az egyébként igen népes és erős mezőnyt. Emellett magabiztosan győzött a 100 és a 200 méteres versenyben is, amivel már 9 (!) Világkupa elsőségnél jár az idei évben. 

Hasonlóan termeli idén az aranyérmeket a juniorok mezőnyében a még csak ifjúsági korú Szabó Anita, aki ezúttal is megnyerte mindhárom egyéni versenyszámát, a 400 méteres felszíni úszásban ráadásul tovább javította a korosztályos országos rekordot, idén már 3. alkalommal! 

Szűcs Rebeka bravúros ezüstöt szerzett a junior lányok között, valamint újabb világbajnoki szintidőt teljesített a 200 méteres felszíni úszásban, tovább biztosítva ezzel helyét a nyári junior VB-re utazó válogatott keretben.

rsz lignano2016 váltóarany

A Világkupa sorozatban először sikerült a felnőtt női 4x100 méteres váltó versenyben a Debreceni Búvárklub csapatának diadalmaskodnia, a Szabó Anita, Senánszky Flóra, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra összeállítású csapat remek idővel győzött.

Összességében 7 arany-, és 1 ezüstéremmel zárták a debreceniek a tavasz számukra utolsó világkupa állomását, amellyel összesen idén már 20 (!) aranyéremnél tartanak az egyre nagyobb presztízzsel bíró nemzetközi kupasorozatban.

tmogatk-egyben800

Búvárklub Admin

2016. március 22. kedd

Cikk